Selecteer een pagina

Keet de Kelder uit provincie Groningen heeft de zesde editie van ‘De Beste Keet van Nederland’ gewonnen. De keet met een vaste groep bezoekers gevestigd in een kelder nam het op tegen tientallen keten uit heel Nederland. Keet de Kelder scoorde o.a. hoog met hun alcoholbeleid en betrokkenheid van de ouders. Ze krijgt naast de befaamde titel ‘De Beste Keet van Nederland 2015’ ook een optreden van de band Kobus en de Rokkers. Keet Camping 124 uit Groningen en Keet de Voltreffer uit Overijssel werden tweede en derde in de wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland 2015’.

In juli ging de succesvolle wedstrijd ‘De Beste Keet van Nederland 2015’ van start. Tientallen keten deden mee via de website www.keetkeur.nl of door zich aan te melden bij Plattelandsjongeren.nl. Op uitnodiging van de keethouder kwam een jonge keetadviseur op bezoek om een workshop te geven dat tegelijkertijd diende als keuring van de keet. Op de thema´s brandveiligheid, alcoholbeleid, huisregels, activiteiten, noodnummers en EHBO, betrokkenheid ouders en uitstraling van de keet konden punten verdient worden.

Keet de Kelder
Keetadviseurs Tim en Joris bezochten onder andere Keet de Kelder. Zij waren erg enthousiast over de keet waar maandelijks een enthousiaste groep jongeren van 15 t/m 21 jaar bij elkaar komt. “Er zijn duidelijke regels in de keet, de jongens voelen zich verantwoordelijk en spreken elkaar aan als dat nodig is.” De keet is gevestigd in de kelder onder de garage van de ouders van een van de jongeren. De vader houdt dan ook af en toe een oogje in het zeil.

Jongerenketen
Tot nu toe halen vooral negatieve verhalen over jongerenketen de media. Plattelandsjongeren.nl is er van overtuigd dat jongeren prima in staat zijn om alles rondom hun keet op een verantwoorde manier zelf te regelen en dat keten voor jongeren op het platteland een belangrijke sociale waarde hebben.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Tim Dijkhuis, bestuurslid van Plattelandsjongeren.nl en keetadviseur (06-25216198).

Voor meer informatie over Kobus en de Rokkers, kun je contact opnemen met Erwin Griemink (06-46236535)